Ohitusongelmat ja remmirähjäys

Taajamissa koirat on pidettävä pääsääntöisesti aina kytkettynä kodin ulkopuolella. Moni koira joutuu pentuiästä saakka ulkoilemaan valtaosan ajastaan kytkettynä ilman mahdollisuutta vapaasti liikkuen luonnollisella tavalla oppia lukemaan toisia koiria.

Koirakkojen kohtaaminen johtaa helposti väärinkäsityksiin, kun koirat tai omistajat eivät osaa lukea oikein toisen koirakon aikomuksia ja tunnetiloja. Hankalinta on, jos koira reagoi voimakkaan aggressiivisesti näissä tilanteissa.

Koirat voivat ulkoillessa hermostua tai riehaantua myös ohittavien autoista, pyöräilijöistä, lenkkeilijöistä tai rullalautailijoista jne. Koiran syöksähtely taluttimessa voi olla vaarallista sekä koiralle että kohteille ja myös taluttimen päässä olevalle taluttajalleen, jos koira on suuri ja vahva.

Ratkaisevan tärkeää näiden tilanteiden rauhoittamisessa on omistajan oikea käyttäytyminen jo ennen kohtaamista, kohtaamistilanteessa ja myös sen jälkeen.

Neuvontapuhelussa tai mieluummin ulkotiloissa annetussa neuvonnassa saat selkeät toimintaohjeet ja näytän toimintatavat, joita noudattamalla koirasi käytös näissä hankalissa kohtaamistilanteissa muuttuu, usein nopeastikin, merkittävästi rauhallisempaan ja hallittavampaan suuntaan.

Varaa aika käytösneuvontaan