Eroahdistus

Yksinjäämisen tuottama eroahdistus on monelle koiralle voimakas hyvinvointiongelma. Se on myös omistajalle sekä henkisesti että joskus taloudellisestikin raskas taakka.

Koira voi yrittää purkaa yksinollessaan ahdistustaan aktiivisesti, haukkumalla ja ulvomalla, joka voi heikentää naapuruussuhteita. Jos koira särkee kodin irtaimistoa, seiniä tai ovenpieliä se voi myös tulla kalliiksi. Se voi myös itse vahingoittua näissä tilanteissa.

Koira voi myös pelätä yksinjäämistilannetta niin voimakkaasti, että menettää kyvyn hallita ulostamistaan ja virtsaamistaan ja tekee tarpeensa sisälle. Jotkut koirat jopa yrittävät estää omistajan lähtemistä jopa tarttumalle heihin tai vaatteisiin puremalla.

Eroahdistuksen lievittäminen ja poistaminen on prosessi, jossa koira vaiheittain opetetaan hyväksymään omistajan poistuminen ja ymmärtämään, että omistaja tulee kyllä ”kohta” takaisin. Prosessin tukena voidaan käyttää feromoneja ja eläinlääkärin määräämänä mielialalääkkeitä

Varaa aika käytösneuvontaan

Asiakkaat ovat saaneet avun, tässä muutamia palautteita:

Whippetnarttu 5 v. eroahdistus
Asiakaspalaute 2 viikkoa käynnin jälkeen:
Hei Kai, Kylläpä sujuu hyvin. Mitään ei ole enää koiruus tuhonnut sisällä. Otti uuden petinsäkin hienosti vastaan eikä oikeastaan edes liiku siitä muutoin kuin leikkiessä ja ulkoilun alkaessa. Liitteenä myös kuva hänen korkeutensa pedistä ja maukkaasta hirvennahkaluustaan xD

Mäyräkoiranarttu V 6 v. eroahdistus
Asiakaspalaute 3 viikkoa käynnin jälkeen:
V:n koulutus on mielestäni lähtenyt käyntiin hyvin. Koira on ollut selvästi rauhallisempi. Poislähtiessämme V jää eteiseen katsomaan perään, mutta pissailuja ei ole ollut ja olemmekin nyt viimeisen viikon ajan jättäneet olohuoneen maton paikoilleen eikä vahinkoja ole sattunut. Ihanaa!!! Jatkamme edelleen näillä ohjeilla.

Mäyräkoirauros L 4 v. eroahdistus
Asiakaspalaute 6 viikkoa käynnin jälkeen:
L on ollut alusta asti eroahdistunut. Se tuli meille 1,5-vuotiaana omistajanvaihtajana. Halusimme vielä kiittää sinua hyvistä neuvoista L:n eroahdistusongelman kanssa. Olemme edistyneet mukavasti ja ensimmäistä kertaa oli sellainen tunne, että ongelma on voitettavissa. L oli harjoituksissa iloinen ja rentoutunut. Joten tuhannet kiitokset sinulle, ja hyvää jatkoa koirakamujen parissa!